Vragen

Op welke leeftijd kan uw pup voor het eerst getrimd worden?
Het beste is om uw pup op een leeftijd van ongeveer 20 weken te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. De meeste mensen wachten te lang voor de eerste trimbeurt, met het gevolg dat uw pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring met het trimmen krijgt. En met een beetje pech, zelfs een hekel aan vacht verzorging en de trimsalon krijgt. Mijn advies is ook om met uw pup langs te komen voor het ‘puppy half uurtje’ dit kan wanneer de hond de laatste inenting gehad heeft.

Wat zijn de kosten van een gehele trimbeurt?
De kosten zijn verschillend per hond. Voor een prijsindicatie kunt u het beste contact opnemen. Een trimbehandeling bestaat uit: Wassen en föhnen, behandeling van de vacht, oren en ogen schoonmaken, nagels knippen en parfum indien gewenst.

Mag ik bij de trimbeurt aanwezig zijn?
U mag niet bij de trimbeurt aanwezig zijn. Het probleem van uw aanwezigheid als baasje is namelijk dat de hond hierdoor erg afgeleid is en naar het baasje toe wilt. Dit bemoeilijkt de trimbeurt waardoor deze onnodig lang gaat duren. Tevens komt dit het eindresultaat niet ten goede.

Kan mijn hond tijdens de wintermaanden getrimd worden?
Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met het gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt. En in het ergste geval moet uw hond geschoren worden. Trimmen betekent ook niet alleen het ‘kort knippen’ van uw hond, tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om uw hond wat langer te laten. Ook kunt u er voor kiezen om uw hond alleen netjes bij te werken en hem een borstelbeurt, kambeurt, ontklitbeurt of was en föhnbeurt te geven.

Mijn hond is loops wat nu?
Op zich is het geen probleem als uw hond loops is. Wij moeten dit natuurlijk wel weten in verband met andere honden die in onze trimsalon komen. Het kan zijn dat we de afspraak dan moeten verzetten maar dat is normaal gesproken geen probleem voor ons.

Wordt mijn hond vastgezet op tafel?
Ja, honden worden bij ons altijd vast gezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het uw hond ook een hoop rust, omdat uw hond zo niet steeds in de ideale houding gezet hoeft te worden.

Doet het plukken van een hond pijn?
Als de vacht van uw hond pluk rijp is, heeft uw hond geen pijn van het plukken. De meeste honden vinden het zelfs prettig, omdat de rijpe vacht ‘de dode haren’ meestal ook jeuk met zich mee brengt.

Kan ik ook alleen voor nagels knippenterecht in de trimsalon?
Ja, ook voor alleen de nagels knippen kunt u bij ons terecht. U hoeft daarvoor niet speciaal naar de dierenarts. Ook kunt u uw hond alleen laten wassen en föhnen.

Ik heb een kortharige hond kan deze ook terecht in de trimsalon?
Ja, kortharige honden zijn uiteraard ook welkom in de trimsalon. Deze kunnen flink verharen, de trimsalon kan u door middel van een speciale techniek helpen de verhaar periode te versnellen dit scheelt u zeker 70% haar in huis.