Behandelingen

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht van een hond. In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook voor kruisingen en kortharige honden. Er zijn verschillende soorten vachten en deze vragen allemaal een verschillende trimtechniek. Afhankelijk van de vacht wordt de juiste techniek toegepast.

Rashonden worden meestal getrimd volgens de ras standaard. ‘Rasloze’ honden worden getrimd naar de ras standaard die het best bij hun uiterlijk of vachtsoort past, met daarbij een beetje fantasie van de eigenaar en trimster.

Dankzij Uw Hippe Hond nooit meer een ‘bad-hairday’!
U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Plukken
Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. Deze draadachtige haren noemen we de “plukvacht” en moet regelmatig verwijderd worden. Dit doen we door deze haren er met de hand uit te trekken. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is en deze haren dus ook los genoeg zitten om ze uit de vacht te trekken zonder de hond hier pijn mee te doen. Plukken is vrij arbeidsintensief. De hele hond wordt geplukt totdat de hond alleen nog maar zijn ondervacht heeft (dit is normaal gesproken 2 keer per jaar). U kunt er ook voor kiezen om uw hond te laten strippen.

Strippen
Bij strippen wordt, net als bij het plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd maar zo’n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De ander helft laten we nog staan. Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet hij/zij er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na +/- 3 maanden komt u terug en plukken we de rest van de vacht weg en zult u zien dat de vacht die we als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal maar zeer goed verzorgd. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Knippen
Knippen houdt in dat we met behulp van een rechte, gebogen of effileer schaar de vacht van uw hond in model brengen.

Scheren
Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen.

Effileren
Effileren betekent letterlijk: uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad waardoor niet de hele lijn geknipt wordt, maar alleen die plekken waar de scheerbladen elkaar raken. Met een effileerschaar is het mogelijk de vachtlengte in te korten zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, wat met het knippen van een gewone schaar wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.

Kammen/Borstelen
Kammen en borstelen houdt in dat we door middel van de juiste kammen en borstels de vacht van uw hond verzorgen en ontklitten. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een groot probleem doordat er te oppervlakkig wordt gewerkt. Dit betekent dat uw hond er op het oog goed uitziet maar dat er in de ondervacht snel verviltingen plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Een goede borstelbeurt neemt heel veel tijd in beslag aangezien je echt alle plekken laag voor laag moet hebben behandeld. Onderschat dit dus niet. Wij doen dit graag voor u.

Wassen/Föhnen
Honden die bij ons komen worden bij een behandeling altijd gewassen met een voorwas shampoo, daarna met een bij de vacht passende shampoo en aansluitend met een conditioner. Daarna wordt de vacht droog geföhnd. Eerst met een waterblazer en vervolgens met een föhn. Sinds 2021 beschikken wij over een droogcabine met infrarood en aroma therapie. De droogcabine is erg geschikt voor de oudere hond, puppy’s die wat sneller moe zijn en honden die het föhnen spannend vinden, ervaren de droogcabine als erg prettig.

Indien u de hond alleen komt brengen om te wassen dan kan dit natuurlijk ook maar dan zal de hond klitvrij moeten zijn.

Nagels knippen
Nagels knippen doen wij in principe altijd tijdens de behandeling (mits noodzakelijk). Mocht u het tussendoor nodig vinden de nagels van uw hond te knippen, dan kunt u een afspraak maken. Voor onze vaste klanten doen wij dit gratis.

Ontvlooien/teken verwijderen en preventief behandelen
Indien uw hond vlooien of teken heeft kunt u bij ons terecht voor een behandeling indien u dit niet zelf wilt of durft. Hieraan zijn natuurlijk wel extra kosten verbonden aangezien we rekening moeten houden met de hygiëne binnen onze trimsalon. (U wilt toch ook niet dat uw hond van het trimmen terugkomt en aansluitend vlooien blijkt te hebben?) Het is dan ook verstandig uw hond op tijd preventief te behandelen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Elke behandeling is inclusief:
– Wassen en föhnen
– Het in model brengen van de vacht
– Nagels knippen
– Oren schoonmaken
– Verwijderen van vlooien en teken (voor honden met vlooien wordt een schoonmaaktoeslag a €15,- berekend)
– Parfum indien gewenst