Trimsalon

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u hem/haar enkele uren afstaan. Dit kan voor u spannend zijn maar u kunt het onnodig moeilijk maken. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij/zij wordt. Het moet toch gebeuren en hij/zij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van te voren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden.

Als de hond in de trimsalon is wordt hij/zij op de trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd is het ontklitten niet nodig.) Daarna wordt u hond, passend bij het vachttype getrimd.

Indien uw hond gewassen wordt, zal hij/zij het bad ingaan, waarna hij/zij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en kunt u uw hond op komen halen.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met z’n kop schudden en het lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die z’n haar heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’.

Tips!
– Laat uw hond van te voren uit en laat hem niet teveel eten en drinken.
– Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.
– Overleg eerst met ons wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt te wassen.
Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
– Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.)
en/of loops is, zouden we dit graag van te voren willen weten.
– Breng de hond altijd aan de lijn.
– Probeer uw hond het liefst zo vrij mogelijk van klitten en vlooien te brengen, dit scheelt ons tijd en u in uw portemonnee.
– Mocht u niet tevreden zijn, vertel het ons! Bent u wel tevreden, vertel het anderen.